RocketTheme Joomla Templates
     
START
VÄLKOMMEN TILL LÄKARE FÖR MILJÖN!

Läkare för Miljön (LfM) är en politiskt oberoende och ideell förening för läkare, medicine studerande och forskare och övriga verksamma inom sjukvården. Föreningen bildades 1991 och har idag cirka 300 medlemmar. Även andra välkomna som stödmedlemmar.
Läs mer
här!

LfM finns på FACEBOOK och TWITTER!

IN ENGLISH
About LfM 
Pharmaceuticals as pollutants - links and references
Read more about pharmaceuticals in English and Swedish

 
Senaste nytt från Läkare för Miljön
LfM i Almedalen 2015
2015-10-26 21:09

Vi som var i Almedalen 2015 insåg att klimatet var allestädes närvarande. Inte ett företag, inte en organisation tycktes ovetande. Detta var dock något som media förbisåg.

Läkarförbundets arbetsgrupp för miljö och hälsa tillsammans med SYLF och Läkare för Miljön presenterade sina tankar om läkares ansvar inför kommande policyprogram.

Senast uppdaterad 2015-10-26 21:12
 
Inför klimatmötet i Paris
2015-10-26 20:59

När detta skrivs pågår förhandlingar i Bonn om FN:s stora klimatmöte COP21 i Paris 30 november – 11 december. Många aktiviteter har redan börjat och hoppet är stort att detta äntligen ska leda någon vart.

LfM kommer att ha två representanter på plats i Paris: Björn Fagerberg för Svenska Läkarförbundets arbetsgrupp för miljö och Matilda van den Bosch för ISDE (International Society of Doctors for the Environment).

 
Klimatförändringen. Hur kan människors hälsa påverkas i framtiden globalt och lokalt?
2015-10-26 20:39

Anne von Heideman har gjort en bra presentation av klimatförändringarnas effekter på människors hälsa. Den ska bifogas här som pdf-fil. 

Senast uppdaterad 2015-10-26 20:40
 
Klimatkultur
2015-10-26 20:24

Författare: Gösta Alfvén  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Vi pratar om vikten av ett bra kulturklimat. Men idag är det nog minst lika viktigt att vi pratar om vår klimatkultur – om hur vi som kulturvarelser förhåller oss till klimatförändringen. Kultur kommer från det latinska ordet cultura som betyder ungefär bearbetning, odling och bildning och betecknar andlig odling och socialt överförda levnadsformer i samhället. Vi människor står mitt uppe i en radikal omställning av våra energisystem – från fossilberoende till ekologiskt hållbara – en omställning som genomgripande påverkar och i ökad utsträckning kommer påverka vårt dagliga liv – vad vi äter, hur vi värmer våra hus, hur vi resor och hur vi producerar varor och mycket annat.

Senast uppdaterad 2015-11-12 23:31
 
Läkemedel och miljö nu antaget av SAICM!
2015-10-26 20:10

Det kom ett brev från ISDE, International Society of Doctors for the Environment:

Dear friends,

After 5 years of hard work, ISDE International Secretary is glad to announce you that from NOW on Environmental Persistent Pharmaceutical Pollutants (EPPP) is part of the International Agenda of Chemicals.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Sida 3 av 57

Nya kommentarer

Logga in

På Gång

Samtal om klimat i Göteborg 21 oktober

Panelsamtal 21 oktober 2015 kl 17-20 i restaurang Aptitgården, Vädursgatan 5,
Gårda, Göteborg.

Under denna höstkväll får vi följa panelens dialog om politikens, marknadens och konsumentens roller när det handlar om att tackla klimatförändringarna. Vi kommer att diskutera hur och vem som kan göra vad. Målet att vi ska få en djupare förståelse för klimatproblematikens olika orsaker och stimuleras av de olika lösningar som finns. Detta är både från ett samhälls- och individ perspektiv.

Läs mer...
 
Riksstämman 2015: Morgondagens kost, klimat och hälsa

LfM satsar åter på ett klimatrelaterat symposium på Riksstämman i Stockholm 3-4 december. Denna gång handlar det om optimal kost för både hälsa och klimat.

Läs mer...
 
Mat, klimat, miljö och vår hälsa Göteborg onsdag 4 mars

Caféafton onsdag 4 mars 2015 18.00 på Ekocentrum, Aschebergsgatan 44. Kvällen inleds med mingel och fika kl 17.30. Samarbete mellan Läkare för Miljön och Ingenjörer för Miljön. Se även www.ekocentrum.se.

Läs mer...
 

Annons

Annons
Sveriges första samhällsmagasin om klimat och hållbarhet

Sök miljövänligt

Annons